Property Expo
×

ကိုယ္သံုးေနတဲ့ ေဖ့စ္ဘြတ္ခ္ကို အေကာင့္ခိုးရတာမ်ိဳး၊ ဟက္ခ္လုပ္ခံရတာမ်ိဳးေတြ မျဖစ္ေအာင္ ကိုယ့္ဘက္ကလည္း ေဖ့စ္ဘြတ္ခ္က တစ္ခ်ိဳ႔ကို feature ေတြကို သိထားမွ ျဖစ္မွာပါ ။ ပထမဆံုးသင္သိထားရမွာက ေဖ့စ္ဘြတ္ခ္က login verification နဲ႔ alerts ေတြ စီစဥ္ဖန္တီးေပးထားတယ္ဆိုတာပါ။ ဒါေပမယ့္ ေနာက္ထပ္ ေရြးခ်ယ္စရာေတြ တျပဳံၾကီးရိွပါေသးတယ္။ ဥပမာ -trusted contacts (မိမိအေကာင့္ဝင္မရဘဲ ဒုကၡေရာက္တဲ့အခ်ိန္ ေသခ်ာေပါက္အကူအညီေပးႏုိင္တဲ့ ယုံၾကည္အားကူးရတဲ့ friend) ေတြ setting ခ်ိန္ညွိႏုိင္ျပီး ဘယ္ browser၊ ဘယ္ app ကေန sign in ဝင္ခဲ့သလဲဆိုတာ ၾကည့္ရႈႏုိင္ပါတယ္။

Security Settings ေပ့ခ်္မွာ ေတြ႔ရမယ့္ အလြန္အသုံးဝင္တဲ့ feature က "where you've logged in" ပါ။ သင္ဟာ friend place ကိုသြား၊ ကြန္ပ်ဴတာနဲ႔ ေဖ့စ္ဘြတ္ခ္ log in ဝင္လုိက္ျပီး ျပန္ထြက္တဲ့အခါ log out လုပ္ဖုိ႔ ေမ့သြားတယ္ဆိုပါစုိ႔။

ဖုန္းကေနပဲျဖစ္ျဖစ္၊ ကြန္ပ်ဴတာကေနပဲျဖစ္ျဖစ္ sign out လုပ္ဖုိ႔ ဒီ option ကို အသုံးျပဳႏုိင္ပါတယ္။ "End Activity" ဆုိတဲ့ လင့္ခ္ေလး ႏွိပ္လုိက္ရုံပါပဲ။ Help ေပ့ခ်္သုိ႔ ဝင္ပါက ေဖ့စ္ဘြတ္ခ္ကေန အရင္ login ဝင္ေရာက္မႈေတြ ေဖာ္ျပေပးထားျပီး အသုံးျပဳရအဆင္ေျပလြယ္ကူတဲ့ wizard-style Security Checkup ကို ေတြ႔ရပါလိမ့္မယ္။ တစ္ခ်က္ ႏွိပ္ရုံျဖင့္ sign out ျပဳလုပ္၊ alert ေတြ ျပန္လည္စစ္ေဆးျပီး password လမ္းညြန္ခ်က္ေတြ ရရိွေစပါလိမ့္မယ္။

ဖိုးသူေတာ္ (www.phothutaw.com)
Credit:Trend Myanmar

#Unicode Version
ကိုယ်သုံးနေတဲ့ ဖေ့စ်ဘွတ်ခ်ကို အကောင့်ခိုးရတာမျိုး၊ ဟက်ခ်လုပ်ခံရတာမျိုးတွေ မဖြစ်အောင် ကိုယ့်ဘက်ကလည်း ဖေ့စ်ဘွတ်ခ်က တစ်ချို့ကို feature တွေကို သိထားမှ ဖြစ်မှာပါ ။ ပထမဆုံးသင်သိထားရမှာက ဖေ့စ်ဘွတ်ခ်က login verification နဲ့ alerts တွေ စီစဉ်ဖန်တီးပေးထားတယ်ဆိုတာပါ။ ဒါပေမယ့် နောက်ထပ် ရွေးချယ်စရာတွေ တပြုံကြီးရှိပါသေးတယ်။ ဥပမာ -trusted contacts (မိမိအကောင့်ဝင်မရဘဲ ဒုက္ခရောက်တဲ့အချိန် သေချာပေါက်အကူအညီပေးနိုင်တဲ့ ယုံကြည်အားကူးရတဲ့ friend) တွေ setting ချိန်ညှိနိုင်ပြီး ဘယ် browser၊ ဘယ် app ကနေ sign in ဝင်ခဲ့သလဲဆိုတာ ကြည့်ရှုနိုင်ပါတယ်။

Security Settings ပေ့ချ်မှာ တွေ့ရမယ့် အလွန်အသုံးဝင်တဲ့ feature က "where you've logged in" ပါ။ သင်ဟာ friend place ကိုသွား၊ ကွန်ပျူတာနဲ့ ဖေ့စ်ဘွတ်ခ် log in ဝင်လိုက်ပြီး ပြန်ထွက်တဲ့အခါ log out လုပ်ဖို့ မေ့သွားတယ်ဆိုပါစို့။

ဖုန်းကနေပဲဖြစ်ဖြစ်၊ ကွန်ပျူတာကနေပဲဖြစ်ဖြစ် sign out လုပ်ဖို့ ဒီ option ကို အသုံးပြုနိုင်ပါတယ်။ "End Activity" ဆိုတဲ့ လင့်ခ်လေး နှိပ်လိုက်ရုံပါပဲ။ Help ပေ့ချ်သို့ ဝင်ပါက ဖေ့စ်ဘွတ်ခ်ကနေ အရင် login ဝင်ရောက်မှုတွေ ဖော်ပြပေးထားပြီး အသုံးပြုရအဆင်ပြေလွယ်ကူတဲ့ wizard-style Security Checkup ကို တွေ့ရပါလိမ့်မယ်။ တစ်ချက် နှိပ်ရုံဖြင့် sign out ပြုလုပ်၊ alert တွေ ပြန်လည်စစ်ဆေးပြီး password လမ်းညွန်ချက်တွေ ရရှိစေပါလိမ့်မယ်။


ဖိုးသူတော် (www.phothutaw.com)
Credit:Trend Myanmar
 
 
ေန႔စဥ္သတင္းအသစ္မ်ားကို Email ပို႔ေပးပါမည္။
သင္၏ Gmail ကို ေအာက္တြင္ ျဖည့္စြက္၍ Submit လုပ္ပါ။
 
 
Top